Thursday, September 3, 2009

4 - Asian Soup (sort of)

Thank you Paula for suggesting to make the blog bilingual
So yesterday I was at my yoga class and was wondering what to make for dinner, I decided to make a stir fry of chicken and veggies (asian style) with some brown rice – but when I got home as I was making the veggies I changed my mind and turned it into a soup! This soup is very easy to make and it is yummmmm!


Gracias Paula por la sugerencia de hacer el blog bilingue
Ayer estaba en mi clase de yoga pensando en lo que iba a hacer para la cena, y decidi hacer un salteo de pollo con verduras al estilo oriental con arroz integral – cuando llegue a mi casa y estaba en el medio de la preparacion del salteo, cambien de rumbo y decidi hacer una sopa ! Esta sopa es super facil de hacer y super rica !!!!!


Ingredients - Ingredientes
*2 medium chicken breasts – thinly sliced
*vermicelli noodles
*chicken stock (I used 1 chicken flavored cube)
*1/2  chepped red bell pepper
*2 cups chopped cabbage
*1 medium chopped onion
*grains of 1 ear of corn
*4 cloves of chopped garlic
*2 tblsp oil
*1 tblsp dried (or fresh!) parsley 
*pepper (to taste)
*hot sauce (to taste)
*soy sauce (to taste)
*water
*1 lemon
*cilantro
*2 pechugas de pollo medianas – cortada finita
*un paquete de fideos de harina de arroz (transparentes)
*caldo de pollo
*1/2 pimenton rojo (u otro)
*2 tzs de repollo rallado
*1 cebolla mediana cortada en trozos
*granos de un choclo
*4 dientes de ajo cortada en trozitos
*2 cch aceite
*1 cch de perejil seco (o fresco!)
*pimienta (a gusto)
*salsa picante (a gusto)
*salsa de soya (a gusto)
*agua
*1 limon
*cilantro

What I did – Lo que hice
I only used one big pot for the entire process
*fry onions and garlic until translucent in the oil
*add chicken and pepper until chicken is superficially cooked
*add 1  cup of water (or if you have chicken stock, use the stock) and let the flavors come out
*add cabbage, peppers, corn, parsley, hot sauce and soy sauce (I am not using any salt, instead, the soy sauce will make it salty)
*add water until everything is covered and there is plenty of liquid in the pot, let everything simmer for about 30 or 40 minutes
*when everything is cooked, and you are satisfied with the taste, add the noodles and let simmer for another 10 minutes
*serve hot and add lemon juice and cilantro to each bowl
Solo use una olla grande en todo el proceso
*freir cebolla y ajo en el aceite hasta que queden las cebollas claras
*agregar el pollo y la pimiento hasta que el pollo este cosido a medias
*agregar agua/caldo y dejar que los sabores se mezclen un poco
*agregar repollo, pimenton, choclo, perejil, salsa picante, salsa de soya (esta receta no tiene sal, la salsa de soya la hace salada)
*agregar mas agua hasta que todo este cubierto con el liquido y haya bastante liquido en la olla.  Dejarla cocinando a medio fuego por 30 o 40 minutos
*cuando todo este hecho, y el sabor este bueno, agregar los fideos de arroz y cocina por 10 minutos mas.
*servir caliente y agregar jugo de limon y cilantro a los boles individualmente
Bon apetit !

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